Valpar - HOVAWART
Valpar för dig som vill vara aktiv med din hund.....
Vi anordnar valpträffar, kurser & läger för våra valpköpare

INGA PLANERADE VALPAR !!

Välkomna att kontakta oss för att prata om rasen:
Telefon: 016-35 55 50 eller 073-0347227
e-mail: jessica@skeppartorps.se 

 

Att köpa valp från Skeppartorps kennel !!

Våra valpar levereras tidigast vid 8 veckors ålder och är då; registrerade i SKK, ID-märkta, vaccinerade, avmaskade, veterinärbesiktade, valpkullsförsäkrade samt dolda fel-försäkrade i 3 år.

I köpet ingår en pärm med matlista, skötsel- och träningsråd samt att vi alltid finns tillhands när det gäller tips, råd och träningshjälp.

Hovawart är en aktiv ras som kräver motion och aktivering för att må bra. Den lämpar sig utmärkt till spår, sök, rapport, bevakning, räddning, lydnad, agility, viltspår.

Valpens tid hemma hos oss
Vi tycker att det är mycket viktigt att tiken och valparna får ha lugn och ro de första veckorna. Därför tar vi inte mot besökare den första tiden. När valparna är ca 3-4 veckor flyttar dom ut till köket, både för att dom ska få större yta att röra sig på samt att dom ska få vara i "händelsernas centrum". Den viktiga socialiseringsperioden börjar och valparna får umgås med hela familjen (våra barn och de andra hundarna) och nu är självklart blivande valpköpare varmt välkomna. Valparna får träffa många olika personer i olika åldrar. Valparna får även vara ute så mycket som vädret tillåter och de får även följa med på små upptäcktsfärder i skogen. Vi tillbringar mycket tid med valparna för att lära känna varje individ och för att ge valparna en riktigt bra start i livet.  

Efter leverans
Vi tycker att det är både roligt och självklart att hålla kontakt med våra valpköpare även efter leverans. Vi erbjuder regelbundna valpträffar och några gånger varje år anordnar vi kurser med inhyrda instruktörer.

Vi erbjuder även gemensamt MH (mentalbeskrivning) när kullen är ca 1,5 år.

Vi vill att samtliga valpar från vår uppfödning röntgar höftleder och armbågar samt får genomgå en MH-beskrivning.

Välkomna att höra av er om ni vill veta mer om oss eller våra planerade valpar!!