Valpar - Flatcoated Retriever


Vi planerar vår nästa flatcoated kull 2025


Vi väntar vår första borderterrier kull, vår härliga Ester är dräktig och valparna är beräknade pingsthelgen. Hör gärna av er för mer info.
 Välkomna att höra av er om ni vill veta mer!!

Telefon: 073-0347227
e-mail: jessica@skeppartorps.se

 

Att köpa valp från Skeppartorps kennel !!

Flatcoated Retriever, eller flat som den kallas, är en aktiv ras som kräver motion och aktivering för att må bra. Rasen är mycket mångsidig och förutom apportering & jakt lämpar de sig även utmärkt till många andra grenar, tex spår, sök, rapport, räddning, lydnad, agility, viltspår. Vi ser gärna att våra valpköpare har ambitioner att starta prov och/eller tävla, men det är absolut inget krav. Det viktiga är att ni kan erbjuda er flat ett aktivt & kärleksfullt liv. Vi hälsar både erfarna & nya hundägare välkomna till oss!!

Valpens tid hemma hos oss
Våra valpar föds upp i hemmiljö. De första tre veckorna tar vi inte mot besökare eftersom tiken och valparna behöver lugn och ro. När valparna är 3 veckor flyttar dom ut till köket, både för att dom ska få större yta att röra sig på samt att dom ska få vara i "händelsernas centrum" tillsammans med hela familjen. Den viktiga socialiseringsperioden börjar och nu är självklart blivande valpköpare varmt välkomna.

Valparna får nu umgås med våra andra vuxna hundar. Vi låter valparna under trygga och positiva förhållanden, prova på och vara med om så mycket som möjligt. Vi låter valparna bekanta sig med många typer av föremål & leksaker (mjuka leksaker, hårda leksaker, plast, trä, metall). Våra flatvalpar får bekanta sig med vilt. Vi låter valparna gå på olika typer av underlag och de får bekanta sig med olika typer av föremål som tunnlar de kan springa genom, pallar de kan klättra upp på mm.
Valparna får även vara ute så mycket som vädret tillåter och de får även följa med på små upptäcktsfärder i skogen.

Vi tillbringar mycket tid med valparna för att lära känna varje individ och för att ge valparna en riktigt bra start i livet. 

Våra valpar levereras tidigast vid 8 veckors ålder och är då;
- registrerade i SKK
- ID-märkta med mikrochip
- vaccinerade
- regelbundet avmaskade
- veterinärbesiktade
- valpkullsförsäkrade mot dolda fel i 3 år

I köpet ingår:
- en pärm med matlista, information om valpens skötsel, träningstips mm
- valplåda med bla den hundmat som valparna är vana vid
- SKKs dvd "Välkommen valp"
- 1 års medlemsskap i FRK
- valpkurs där vi kommer träna kontakt/följsamhet, stadga, inkallning mm
- regelbundna träningsträffar 

Efter leverans
Vi tycker att det är både roligt och självklart att hålla kontakt med våra valpköpare även efter leverans. Vi erbjuder valpkurs där vi kommer träna följsamhet & kontaktövningar, avslappningsövningar, stadga mm. Valparna kommer få prova olika typer av nosarbete mm.  Det blir regelbundna träningsträffar (även efter avslutad valpkurs) och några gånger varje år anordnar vi kurser med inhyrda instruktörer.

Välkomna att höra av er om ni vill veta!!

Telefon: 073-0347227
e-mail: jessica@skeppartorps.se