Om kenneln

Jag som har Skeppartorps kennel heter Jessica Holmström. Jag bor i Torshälla (Södermanland) tillsammans med min man Jocke och våra döttrar Ebba 17 år och Agnes 14 år. 

Skeppartorps kennel har en liten uppfödning av flatcoated retriever.  Vi har även tidigare haft uppfödning av hovawart men i dagsläget är vår hovawartavel vilande. Jag köpte min första hovawart 1991 och den första hovawartkullen föddes januari 2002. Vår 5:e kull föddes i april 2011. Tyvärr har vi ingen hovawart i familjen längre. Då jag fick upp ögonen för jaktträning så köpte jag 2004 min första flatcoated retriever. Vår första flatcoated kull föddes nyårsafton 2010 och vi har nyligen haft vår femte flatkull.

Målsättning med min avel är att föda upp friska och rastypiska hundar, med bra arbetsegenskaper, bra mentalitet och god exteriör. Jag tycker att det är både roligt och självklart att hålla kontakt med mina valpköpare även efter leverans. Jag anordnar regelbundna valpträffar, kennelträffar och kurser med inhyrda instruktörer. Jag vill att alla hundar från min uppfödning höftledsröntgas. Jag vill att alla hovawart från vår uppfödning MH-beskrivs (vi gör ett gemensamt MH - mentalbeskrivning -  när kullen är ca 1,5 år). För våra flatcoated kullar kommer vi även att anordna FB-R och/eller FART-test.

Hemma hos oss bor fyra flatcoated retriever, Gnista som är 10 år, hennes dotter Glimma som är 6 år och Ila som är 4 år & hennes dotter Hope som är 4 månader . Jag tränar och tävlar jakt, lydnad, viltspår. rallylydnad och bruks med hundarna. Yngsta dottern tränar & tävlar agility samt är med i brukshundsklubbens ungdomsgrupp. Jag har även några tikar som jag har avelsrätten på som bor hemma hos "fodervärdar".

J

ag är uppväxt med hundar och har följt med min mamma som föder upp Bichon Frisé på utställningar sedan jag var liten. Jag var mycket aktiv inom Junior Handling och deltog på SM sex år i rad. När jag var 10 år började jag på Eskilstuna Hundungdom med mina föräldrars bichon friseé valp. 1989 började jag tävla lydnad, sedan dess har det rullat på med träning & tävling inom många olika grenar. Eftersom jag själv tycker att det är roligt att tävla med mina hundar så ser jag gärna att mina valpköpare har tävlingsambitioner, men det är absolut inget krav. Det viktiga är att man kan erbjuda valpen att aktivt och kärleksfullt hem.

Jag är medlem i Svenska kennelklubben, Svenska Brukshundsklubben, Svenska hovawartklubben, Flatcoated retrieverklubben och  Svenska Spaniel och Retrieverklubben. Jag har genomgått SKKs uppfödarutbildning (Anatomi, Genetik, Utfodring, Juridik, Valpens Beteende samt Parning/Valpning). 


Jag, Vera & Glimma på Flatmästerskapet 2013
Vera fick 95 p av 100 och gick vidare till sön final
hon slutade på 5:e plats av 153 i Nkl.
Glimma fick 93 p och kom på 13:e plats
 


Våra döttrar Ebba & Agnes tillsammans med Gnista, Glimma & Vilja
Vadstena sommaren 2013


Jag & Gnista länsmästare lydnad
Gnista är Lydnadschampion, viltspårschampion,
uppflyttad till högreklass spår, 1:a pris Nkl B-prov
En riktig allroundhund precis som en flat ska vara


Agnes & Glimma går agilitykurs på EHDK
och är aktiva på EBKs ungdomsträffar.
Under 2013 var dom på tre läger tillsammans, bla ett jaktläger
i Fjällnora och ett bruksläger i Strängnäs.

 

Kontakta oss:
Jessica Holmström
Tallrisvägen 7
644 34 Torshälla
073-0347227
jessica@skeppartorps.se